Home

Afdrukken

07-10-2019
Kerstwens
07-08-2019
Cites

Beschermde vogelsoorten en Cites downloads

Lees meer
27-05-2019
Pronkveer 2019.
27-05-2019
Nestkast en insectenproject
Nestkast en insectenproject

Een hart voor de Natuur,   Het nestkasten en insectenhotel project van Vogelvereniging De Edelzanger op Industrieterrein het Groenewoud heeft in Software Society als hoofdsponsor en Schel G.W.W. bv twee belangrijke sponsoren gevonden. Dierenspeciaalzaak van Vugt was al een gewaardeerde sponsor van Vogelvereniging De Edelzanger. Software Society sponsorde ook het nestkastenproject wat een groot succes is. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden om de benodigde insectenhotels te plaatsen op het industrieterrein.      Nestkasten en Insectenhotels Groenewoud Door het plaatsen van nestkasten en insectenhotels hoopt vogelvereniging “De Edelzanger” een bijdrage te leveren om de populatie van  vogels en insecten te beschermen...

Lees meer
22-05-2019
Agenda

Agenda 2019: 23 juni uitstap met V.V.W. onze vogelvrienden uit Wommelgem. 10 september ledenavond voorbereiding Pronkveer. 01 oktober ledenavond T.T. vogels show waardig maken. 18-19-20- oktober Pronkveer i.s.m. N.Z.C. Oost Noord Brabant. 05 november evaluatie T.T. / Lezing Peter Wijgerde Amerikaanse Sijsjes. 03 december Lezing Dierenarts Hedwig van der Horst,

Lees meer


Agenda

De agenda is weer vernieuwd. KLIK HIER!


Vogelvereniging De Edelzanger, voor elke liefhebber uit de gemeente Heusden of daarbuiten.
"Voor eenieder wat wils; van beginnende liefhebber tot gevorderde, van volière tot grote kweker"
Vogelvereniging "De Edelzanger" is op 14 december 1964 opgericht en werkt dus momenteel aan het jubileum ter ere van het 50-jarig bestaan. De vereniging is in die 50 jaar uitgegroeid tot een van de grootste vogelverenigingen van de omgeving. Een toonaangevende vereniging waar inmiddels een groot aantal vogelliefhebbers zich thuis voelt. Lid zijn inwoners van Drunen, de gemeente Heusden, maar ook van ver daarbuiten.
Door het enthousiasme van de leden voor hun hobby zijn er door diverse leden bijzondere resultaten behaald. Wat resulteerde in regio, district, nationaal en wereldkampioenschappen op de grote shows. Deze resultaten komen niet vanzelf; door selectief te kweken en jaren lang kennis opdoen zijn deze resultaten bereikt. Ook zijn enkele bijzondere kweekresultaten behaald, met vogels welke lastig te kweken zijn.
Deze resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven en vogelvereniging "De Edelzanger" is een begrip geworden in de vogelliefhebberij.
De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en telt ongeveer honderd leden, waaronder ook een aantal jeugdleden.
De vereniging stelt zich ten doel om de vogelliefhebberij in de breedste vorm uit te dragen door het houden van ledenavonden, lezingen, tentoonstellingen en het voorlichten van de beginnende en gevorderde vogelliefhebbers. Belangrijk hier in is het instant houden van en het stimuleren tot kweken van bepaalde vogelsoorten zodat aan illegale handel of vangst een einde komt.
Jaarlijks in november vindt de tentoonstelling Pronkveer plaats waar allerlei vogels van diverse pluimage te bewonderen zijn. In combinatie met Pronkveer wordt de Shama Chai (zangwedstrijd voor Schamalijsters) georganiseerd. Naast deze activiteiten organiseert vogelvereniging "De Edelzanger" regelmatig vogel- natuur wandelingen, fietstochten, feestavonden en bezoeken aan tentoonstelling en vogelparken. Inmiddels is er ook begonnen aan een nestkastenproject op het Groenewoud in Drunen, om hier de vogels wat meer broedgelegenheden te geven.
Wij nodigen u dan ook graag uit om op een van onze bijeenkomsten om kennis te maken en van gedachten te wisselen.

Edelzanger Facebook Edelzanger YouTube

01-24-20. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .