Home

17-01-2023
Pronkveer 2023

Dit jaar krijgt Pronkveer een speciaal kampioenschap met parkieten, we zijn druk in voorbereiding de show wordt gehouden van 2 tot en met 5 november. Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk. Zie ook poster in de bijlage.

Lees meer
17-01-2023
Shama Chai 2023

Mogelijk is er dit jaar tijdens Pronkveer weer een Chama Chai de enige zangwedstrijd met schamalijsters in Nederland. Wordt vervolgd.

Lees meer
17-01-2023
Agenda 2023

10 januari Jaarvergadering 07 februari Lezing 07 maart ledenbijeenkomst 04 april Lezing /ledenbijeenkomst 02 mei Ledenbijeenkomst/ activiteit 05 september Ledenbijeenkomst 03 oktober voorbereiding TT / vogelbespreking 02 tot en met 05 internationale Tentoonstelling Pronkveer 07 december Ledenbijeenkomst

Lees meer
17-01-2023
Nederlands Kampioenschap een succes voor onze leden

De van 12 tot en met 14 januari gehouden Nederlandse kampioenschappen in Zwolle waren voor drie van onze leden zeer succesvol. Jos van Wezel 2x zilver met zijn Ino grasparkieten groen sl en Rowdy van Son 1x goud, 2x zilver met de Zebravinken moesten hun meerdere erkennen in Erwin Dieterich 2x goud, zilver en brons de grote winnaar met Catharina parkieten. Erwin was tijdens deze tentoonstelling ook succesvol bij de speciaal club Catharinaparkieten die hem in de Ijselhallen alle lof toe bedeelde als overall winnaar van hun club. Wij zijn ook trots op onze leden en hun prestaties, mannen van harte gefeliciteerd...

Lees meer
06-10-2022
Pronkveer 2022

Beste vogelliefhebbers en natuurliefhebbers,   Namens het bestuur van de vogelvereniging De Edelzanger Drunen nodigen wij u graag uit om deel te nemen of een bezoek  te brengen aan onze internationale vogelshow “Pronkveer” welke gehouden wordt op 22 en 23 oktober in Partycentrum Remise Grotestraat 267 te Drunen.    Met als thema “Hart voor de Natuur” waar ook onze nest – en insectenkastenprojecten deel van uitmaken, kunt U er als bezoeker genieten van een groot aantal vogels, zoals de vele kleurrijke tropische vogels en parkieten maar ook van verschillende kanaries in vele kleuren.   Openingstijden zaterdag 22 oktober 10.00 uur tot 20.00 uur, zondag 23 oktober 10.00 uur...

Lees meer
02-06-2022
Pronkveer 2022
Pronkveer 2022

    De reglementen en het inschrijfformulier voor Pronkveer 2022 zijn nu beschikbaar. Hoofdprijs algemeen klassement: 3 gangen diner, overnachting met ontbijt voor 2 personen (exclusief drankjes) Midden in het natuurgebied de Drunense en Loonse duinen !!!!

Lees meer
04-04-2022
Nieuw Nestkasten en insectenproject voor De Edelzanger

Binnenkort wordt aan de Guldenberg in Helvoirt een nieuw nestkasten en insectenproject ingericht door vogelvereniging De Edelzanger. In samenwerking met hoofdsponsor Software Society wordt rondom Brasserie Het Verlangen een begin gemaakt van een grootschalig nestkastenproject. De kasten worden zo opgehangen dat die voor de bezoekers van Het Verlangen en wandelaars van af de wandelpaden te zien zijn en zo de educatieve waarde verhogen van het mooie natuurgebied. Onder het motto van:                                  "Als je echt van de natuur houdt, zul je schoonheid overal vinden"        ...

Lees meer
04-04-2022
Ontdek ZOO Antwerpen

Een lezing verzorgt door Laurens Broos met de titel ‘Vogels in de ZOO van Antwerpen’. De lezing gaat over zijn ervaringen met vogels in dierentuinen en vooral in de ZOO van Antwerpen. Laurens is verzorger van een ongeveer 250 vogels op de vogelafdeling en weet alles te vertellen over transporten, voeding, kweek, bezoekers en inbeslagnames. Daarnaast vergelijkt Laurens de verzorging en de kweek van vogels in dierentuinen met het hobbymatig houden van vogels.  Naast vogels komen ook andere dieren in zijn lezing aan bod. Dit doet hij met behulp van een PowerPoint presentatie met filmpjes en foto’s. Het belooft een interessante lezing...

Lees meer
16-03-2022
Bestuur weer compleet

Het bestuur is weer compleet Henk Jansen is de nieuwe voorzitter een functie die hij ook al van 1999 tot 2015 beklede daarnaast blijft hij secretaris. Tonny Jobsen is naast ringenadviseur notulant. Jos van Wezel gaat samen met Henk Smits het materiaal beheren en de projecten en technische zaken rondom de tentoonstelling begeleiden.

Lees meer
05-01-2022
Azulfactor kleurkanaries

  AZUL een factor die iedere kleurkanarieliefhebber moet kennen!   -van heldere agaat tot “ All Black ” !                                                                  door Constant van Santen   De factor azul bestaat al heel lang maar wordt tot op heden in meerdere landen anders genoemd. In Italië heet die “mono melanina”, in Duitsland “optische blaufactor” en in Spanje en Nederland “azul”. Ik heb al meerdere artikelen hieromtrent geschreven maar de behoefte tot verduidelijking werd steeds knellender. Het is nu echt nodig een overzicht en verklaring te geven.  Naar mijn ervaring is de azulfactor in de zestiger jaren in Nederland ontstaan. Ik heb deze factor voor het eerst zelf waargenomen in...

Lees meer


Agenda

De agenda is weer vernieuwd. KLIK HIER!


Vogelvereniging De Edelzanger, voor elke liefhebber uit de gemeente Heusden of daarbuiten.
"Voor eenieder wat wils; van beginnende liefhebber tot gevorderde, van volière tot grote kweker"
Vogelvereniging "De Edelzanger" is op 14 december 1964 opgericht en werkt dus momenteel aan het jubileum ter ere van het 50-jarig bestaan. De vereniging is in die 50 jaar uitgegroeid tot een van de grootste vogelverenigingen van de omgeving. Een toonaangevende vereniging waar inmiddels een groot aantal vogelliefhebbers zich thuis voelt. Lid zijn inwoners van Drunen, de gemeente Heusden, maar ook van ver daarbuiten.
Door het enthousiasme van de leden voor hun hobby zijn er door diverse leden bijzondere resultaten behaald. Wat resulteerde in regio, district, nationaal en wereldkampioenschappen op de grote shows. Deze resultaten komen niet vanzelf; door selectief te kweken en jaren lang kennis opdoen zijn deze resultaten bereikt. Ook zijn enkele bijzondere kweekresultaten behaald, met vogels welke lastig te kweken zijn.
Deze resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven en vogelvereniging "De Edelzanger" is een begrip geworden in de vogelliefhebberij.
De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en telt ongeveer honderd leden, waaronder ook een aantal jeugdleden.
De vereniging stelt zich ten doel om de vogelliefhebberij in de breedste vorm uit te dragen door het houden van ledenavonden, lezingen, tentoonstellingen en het voorlichten van de beginnende en gevorderde vogelliefhebbers. Belangrijk hier in is het instant houden van en het stimuleren tot kweken van bepaalde vogelsoorten zodat aan illegale handel of vangst een einde komt.
Jaarlijks in november vindt de tentoonstelling Pronkveer plaats waar allerlei vogels van diverse pluimage te bewonderen zijn. In combinatie met Pronkveer wordt de Shama Chai (zangwedstrijd voor Schamalijsters) georganiseerd. Naast deze activiteiten organiseert vogelvereniging "De Edelzanger" regelmatig vogel- natuur wandelingen, fietstochten, feestavonden en bezoeken aan tentoonstelling en vogelparken. Inmiddels is er ook begonnen aan een nestkastenproject op het Groenewoud in Drunen, om hier de vogels wat meer broedgelegenheden te geven.
Wij nodigen u dan ook graag uit om op een van onze bijeenkomsten om kennis te maken en van gedachten te wisselen.

 

 

De reglementen en het inschrijfformulier voor Pronkveer 2022 zijn nu beschikbaar.

Hoofdprijs algemeen klassement: 3 gangen diner, overnachting met ontbijt voor 2 personen (exclusief drankjes)

Midden in het natuurgebied de Drunense en Loonse duinen !!!!

03-22-23. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .