Home

31-03-2020
Isabel opaal

Isabel opaal is een mooie uitdagende kanarie......zie bijlage

Lees meer
04-03-2020
Pronkveer 2020
Pronkveer 2020

  Helaas afgelast i.v.m. het coronavirus   Vernieuwd prijzenschema, in iedere groep een kampioen bij meer dan 10 vogels in de groep een extra prijs in natura voor de kampioen. Pronkveren uitgebreid met een zilveren pronkveer voor de beste Zebravinken kweker (6 vogels)

Lees meer
04-03-2020
Agenda ledenavonden 2020

07 april Ledenvergadering Mei natuurwandeling 01 september T.T. voorbereiding ledenavond 06 oktober ledenvergadering voor komende T.T. 16 /18  oktober Internationale vogelshow "Pronkveer" 03 november Lezing Kleurgrasparkieten door Piet Ooyen keurmeester N.B.v.V. 01 december ledenavond thema nestkastenproject industrieparken  

Lees meer
27-05-2019
Nestkast en insectenproject
Nestkast en insectenproject

Een hart voor de Natuur,   Het nestkasten en insectenhotel project van Vogelvereniging De Edelzanger op Industrieterrein het Groenewoud heeft in Software Society als hoofdsponsor en Schel G.W.W. bv twee belangrijke sponsoren gevonden. Dierenspeciaalzaak van Vugt was al een gewaardeerde sponsor van Vogelvereniging De Edelzanger. Software Society sponsorde ook het nestkastenproject wat een groot succes is. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden om de benodigde insectenhotels te plaatsen op het industrieterrein. En inmiddels is het project uitgebreid met twee nieuwe industrieparken Het Hoog en Metal Valley dankzij onze hoofdsponsor Software Society en Parkmanagement Solaris zijn er op diverse plaatsen...

Lees meer


Agenda

De agenda is weer vernieuwd. KLIK HIER!


Vogelvereniging De Edelzanger, voor elke liefhebber uit de gemeente Heusden of daarbuiten.
"Voor eenieder wat wils; van beginnende liefhebber tot gevorderde, van volière tot grote kweker"
Vogelvereniging "De Edelzanger" is op 14 december 1964 opgericht en werkt dus momenteel aan het jubileum ter ere van het 50-jarig bestaan. De vereniging is in die 50 jaar uitgegroeid tot een van de grootste vogelverenigingen van de omgeving. Een toonaangevende vereniging waar inmiddels een groot aantal vogelliefhebbers zich thuis voelt. Lid zijn inwoners van Drunen, de gemeente Heusden, maar ook van ver daarbuiten.
Door het enthousiasme van de leden voor hun hobby zijn er door diverse leden bijzondere resultaten behaald. Wat resulteerde in regio, district, nationaal en wereldkampioenschappen op de grote shows. Deze resultaten komen niet vanzelf; door selectief te kweken en jaren lang kennis opdoen zijn deze resultaten bereikt. Ook zijn enkele bijzondere kweekresultaten behaald, met vogels welke lastig te kweken zijn.
Deze resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven en vogelvereniging "De Edelzanger" is een begrip geworden in de vogelliefhebberij.
De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en telt ongeveer honderd leden, waaronder ook een aantal jeugdleden.
De vereniging stelt zich ten doel om de vogelliefhebberij in de breedste vorm uit te dragen door het houden van ledenavonden, lezingen, tentoonstellingen en het voorlichten van de beginnende en gevorderde vogelliefhebbers. Belangrijk hier in is het instant houden van en het stimuleren tot kweken van bepaalde vogelsoorten zodat aan illegale handel of vangst een einde komt.
Jaarlijks in november vindt de tentoonstelling Pronkveer plaats waar allerlei vogels van diverse pluimage te bewonderen zijn. In combinatie met Pronkveer wordt de Shama Chai (zangwedstrijd voor Schamalijsters) georganiseerd. Naast deze activiteiten organiseert vogelvereniging "De Edelzanger" regelmatig vogel- natuur wandelingen, fietstochten, feestavonden en bezoeken aan tentoonstelling en vogelparken. Inmiddels is er ook begonnen aan een nestkastenproject op het Groenewoud in Drunen, om hier de vogels wat meer broedgelegenheden te geven.
Wij nodigen u dan ook graag uit om op een van onze bijeenkomsten om kennis te maken en van gedachten te wisselen.
09-27-20. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .