Nieuwe datum Shama Chai 2014

Vanwege de problemen rondom de vogelgriep moest eerder de show en daarmee ook de Shama Chai 2014 afgelast worden. Uiteraard wilden we dit prachtige evenement niet voorbij laten gaan. Er is dan ook gezocht naar een andere datum. De nieuwe datum is 27-12-2014. Kom dus allemaal kijken naar een groot aantal Schamalijsters in actie!

Locatie: 
Partycentrum Wijnand van Delft
Anton Pieckplein 73
5152 LZ Drunen

Aanvang 17:00uur
Gratis entree

Voorbereiding Shama Chai 2014

Na het succes van de eerste Shama Chai in 2013, is de organisatie voor 2014 van start gegaan. Na een uitgebreide evaluatie, waarbij gekeken is wat bij de volgende Shama Chai beter moet, is de datum gepland en de voorbereiding gestart. 

Initiatiefnemer van het eerste uur; Paul van Vugt trekt zelfs het land door om enthousiaste kwekers van Schama lijsters thuis uit te leggen wat belangrijk is bij deze zangwedstrijd. Want een ding werd bij de eerste Shama Chai wel duidelijk; getrainde vogels die gewend zijn aan de zangkooi en het gebruik van de hoes, laten hun zang horen. Andere en jongere vogels zijn teveel onder de indruk van de omgeving en de vele geluiden.

Geïnteresseerde verenigingen die zelf een Shama Chai willen organiseren kunnen contact opnemen met het bestuur.

 

In de bijlagen treft u de flyer en het reglement/inschrijfformulier:

Bijlagen:
BestandBestandsgrootte
Bewaar het bestand Shama chai 2014.pdfFlyer Shama Chai 2014242 kB
Bewaar het bestand Reglement Shama Chai 2014.pdfReglement/Inschrijfformulier 2014971 kB

Eerste Drunense Shama Chai een succes!

Op 23 november 2013, werd tijdens Pronkveer (Het open Drunens Kampioenschap voor showvogels) een originele Shama Chai georganiseerd. Onder het toeziend oog van ongeveer 100 bezoekers en de pers, lieten 22 schamalijsters hun zangkunsten horen. Volgend jaar zal opnieuw een Shama Chai worden georganiseerd.

Repetitie Shama Chai ook gefilmd!

De repetitie op 8-11-2013 is ook gefilmd.

Repetitie Shama Chai 8-11-2013

Een aantal leden van De Edelzanger hebben 8-11-2013 alvast gerepeteerd voor de Shama Chai 2013. Deze zangwedstrijd voor schamalijsters zal op 23 november vanaf 18.00 uur worden gehouden in Partycentrum Restaurant De Remise te Drunen. Toegang is gratis.

De vogels zongen goed! Hierbij een kleine impressie. 

Shama Chai 2013

De Edelzanger Drunen zoekt steeds naar nieuwe mogelijkheden om het houden en kweken van volièrevogels breed te promoten. In de afgelopen jaren hebben we al verschillende vernieuwende activiteiten georganiseerd, zoals een volière keuring, het Open Drunens kampioenschap Pronkveer, aanwezigheid op het Paasfestijn en het Nestkastenproject.

Voor 2013 hebben we opnieuw een nieuwe activiteit in gedachten. Het meedoen aan traditionele vogeltentoonstellingen, waarbij keurmeesters beoordelen welke vogel er het mooist uitziet, is niet voor alle vogelliefhebbers even bevredigend.

Er is ook een groep liefhebbers die vogels houden om hun zang in vaak erg mooie, natuurlijke volières, die passen in een mooi aangelegde tuin.

Op initiatief van Paul van Vugt willen wij voor deze groep liefhebbers een zangwedstrijd organiseren. Het is een evenement met schamalijsters. Deze vogels zullen op traditionele wijze worden gepresenteerd in De Remise. De schamalijsters zullen in de traditionele kooien worden beoordeeld op hun zang. Met dit initiatief zal op 23 november 2013 de eerste Drunense Shama Chai een feit zijn.

In Nederland is er nog nooit een Shama Chai op traditionele wijze georganiseerd. In zuid-oost Azie is het echter een grote traditie waarbij de plaatselijke bevolking hun vogels in grote kooien meeneemt naar een ontmoetingsplek. De vogels worden hier dan opgehangen en de wedstrijd kan beginnen. Dit kan in grote hallen zijn, maar wordt net zo vaak langs de weg georganiseerd. 

 

Download hier het reglement en de keurlijst van Shama Chai 2013:

Bijlagen:
BestandBestandsgrootte
Bewaar het bestand Reglement Shama Chai 2013.pdfReglement Shama Chai 2013908 kB
Bewaar het bestand keurlijst.jpgKeurlijst56 kB
Bewaar het bestand tekstreglement.docTekst reglement256 kB

Edelzanger Facebook Edelzanger YouTube

05-21-19. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .