Nestkastenproject

Samen met de Edelzanger werken mee aan een groen industriegebied:

 

Verslag nestkastcontrole

Nestkasten zijn in oktober gecontroleerd

 In 2012 startte De Edelzanger met een nestkastenproject op industrieterrein Groenewoud. Nu, 3 seizoenen later, was het tijd voor onderhoud en een kritische blik op de plaatsing. Onze vrijwilligers zijn daarom in oktober begonnen met de schoonmaak en hebben alle nestkasten tijdelijk verwijderd. Lees meer hierover in de bijlage

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootte
Bewaar het bestand Nieuwsbrief Nestkastenproject 2016.pdfNieuwsbrief Nestkastenproject 2016.pdf533 kB

Voorjaarsschoonmaak

In de laatste weken van februari hebben enkele leden de opgehangen nestkasten op het Groenewoud gecontroleerd en schoongemaakt. Van de 60 geplaatste nestkasten zijn er in het afgelopen seizoen 22 gebruikt. Voornamelijk kool- en pimpelmezen hebben gebruik gemaakt van de nestkasten.


In de bijlage vindt u het verslag:

Bijlagen:
BestandBestandsgrootte
Bewaar het bestand Voorjaarschoonmaak.pdfVoorjaarschoonmaak.pdf297 kB

Lente begint

Beste lezers,

In 2012 startte De Edelzanger met een nestkastenproject op industrieterrein Groenewoud. Met steun van sponsors en gemeente, konden in oktober de eerste nestkasten door enkele leden worden opgehangen. Ondertussen is het maart en is het winterweer nog niet uit Nederland verdwenen. Waarschijnlijk net als u, zit ik met smart te wachten op de lente.

In dit nieuwsbericht willen wij u informeren over ons project en de stand van de natuur op het industrieterrein.

Waar hangen ze?

Voor iemand met interesse voor de natuur zullen de opgehangen nestkasten ondertussen wel opgevallen zijn. In groenstroken en op het terrein van verschillende bedrijven zijn de kasten bevestigd aan bomen, wanden en dergelijke. Op bijgevoegde foto’s enkele voorbeelden. Deze nestkasten zijn bedoeld voor allerlei mezensoorten, zoals koolmees en pimpelmees. Voor deze vogels is met name de vliegopening, plaatsing en grootte van de kast bepalend of ze hem aantrekkelijk vinden. In het kader van gezonde beweging heb ik en enkele andere leden, regelmatig de kasten gecontroleerd en gezien (en gehoord) dat sommige al in trek zijn bij deze vogelsoorten. 

Voor eind maart zullen wij nog enkele kasten gaan ophangen, waaronder ook enkele halfopen en boomklever nestkasten die ook geschikt zijn voor andere vogels. 

Lees meer: Lente begint

Edelzanger Facebook Edelzanger YouTube

05-21-19. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .