Nestkast en insectenproject

Afdrukken
Publicatiedatum Geschreven door H. Jansen

Een hart voor de Natuur,

 

Het nestkasten en insectenhotel project van Vogelvereniging De Edelzanger op Industrieterrein het Groenewoud heeft in Software Society als hoofdsponsor en Schel G.W.W. bv twee belangrijke sponsoren gevonden. Dierenspeciaalzaak van Vugt was al een gewaardeerde sponsor van Vogelvereniging De Edelzanger. Software Society sponsorde ook het nestkastenproject wat een groot succes is.

De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden om de benodigde insectenhotels te plaatsen op het industrieterrein.

  

 

Nestkasten en Insectenhotels Groenewoud


Door het plaatsen van nestkasten en insectenhotels hoopt vogelvereniging “De Edelzanger” een bijdrage te leveren om de populatie van  vogels en insecten te beschermen en te behoeden voor uitsterving. De natuurlijke woonplaats van vele insectensoorten wordt door veranderingen in hun omgeving bedreigd en dit is de manier om ze te helpen en te beschermen. In de hotels zijn de voornaamste gasten: bijen, vliegen, wormen, lieveheersbeestjes en vlinders. Insecten vervullen vele taken in onze tuinen en plantsoenen. Ze bestuiven bijvoorbeeld planten, fungeren als natuurlijke ongediertebestrijders en vormen ook een belangrijk onderdeel aan voeding van vogels, vleermuizen en egels.

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootte
Bewaar het bestand Bijvriendelijk tuinieren.docBijvriendelijk tuinieren.doc612 kB
Bewaar het bestand Een bijvriendelijke tuin.docEen bijvriendelijke tuin.doc214 kB

Edelzanger Facebook Edelzanger YouTube

02-18-20. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .