Shama Chai 2013

Afdrukken
Categorie: Shama Chai
Publicatiedatum Geschreven door P. Timmermans

De Edelzanger Drunen zoekt steeds naar nieuwe mogelijkheden om het houden en kweken van volièrevogels breed te promoten. In de afgelopen jaren hebben we al verschillende vernieuwende activiteiten georganiseerd, zoals een volière keuring, het Open Drunens kampioenschap Pronkveer, aanwezigheid op het Paasfestijn en het Nestkastenproject.

Voor 2013 hebben we opnieuw een nieuwe activiteit in gedachten. Het meedoen aan traditionele vogeltentoonstellingen, waarbij keurmeesters beoordelen welke vogel er het mooist uitziet, is niet voor alle vogelliefhebbers even bevredigend.

Er is ook een groep liefhebbers die vogels houden om hun zang in vaak erg mooie, natuurlijke volières, die passen in een mooi aangelegde tuin.

Op initiatief van Paul van Vugt willen wij voor deze groep liefhebbers een zangwedstrijd organiseren. Het is een evenement met schamalijsters. Deze vogels zullen op traditionele wijze worden gepresenteerd in De Remise. De schamalijsters zullen in de traditionele kooien worden beoordeeld op hun zang. Met dit initiatief zal op 23 november 2013 de eerste Drunense Shama Chai een feit zijn.

In Nederland is er nog nooit een Shama Chai op traditionele wijze georganiseerd. In zuid-oost Azie is het echter een grote traditie waarbij de plaatselijke bevolking hun vogels in grote kooien meeneemt naar een ontmoetingsplek. De vogels worden hier dan opgehangen en de wedstrijd kan beginnen. Dit kan in grote hallen zijn, maar wordt net zo vaak langs de weg georganiseerd. 

 

Download hier het reglement en de keurlijst van Shama Chai 2013:

Bijlagen:
BestandBestandsgrootte
Bewaar het bestand Reglement Shama Chai 2013.pdfReglement Shama Chai 2013908 kB
Bewaar het bestand keurlijst.jpgKeurlijst56 kB
Bewaar het bestand tekstreglement.docTekst reglement256 kB

Edelzanger Facebook Edelzanger YouTube

05-21-19. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .