Verslag 2011

Afdrukken
Publicatiedatum Geschreven door P. Timmermans

Als je als vereniging een nieuwe weg in slaat is het altijd spannend of het de juiste keuze is geweest. Voor Vogelvereniging 'De Edelzanger' was het organiseren van een Open Drunens Kampioenschap een dergelijke keuze. Terugkijkend op het afgelopen weekend van 4, 5 en 6 november, mogen we stellen dat het een geslaagd kampioenschap is geweest.

Belangrijkst wapenfeit is dat er 52 kwekers hebben deelgenomen aan de tentoonstelling en 637 vogels zijn ingeschreven. Dit zijn 18 kwekers en bijna 150 vogels meer dan in 2010.

Verder was de kwaliteit van de ingeschreven vogels uitzonderlijk hoog. Klassementswinnaar stak hier nog eens met kop en schouders bovenuit: Wim van Vught had met 5 vogels van 93 en 1 van 92 een voorsprong van 4 punten op de nummers twee, drie en vier. Hoewel de hoofdmoot van de vogels bestond uit verschillende mutaties kanaries en zebravinken, waren ook de andere vogels, onder andere vele mooie Europese cultuurvogels, ruim vertegenwoordigd.

Ook de jeugd had zijn weg gevonden naar de tentoonstelling. Naast 3 eigen jeugdleden hadden ook 3 anderen zich ingeschreven en stond W. Dammers uit Wijk en Aalburg met 540 punten op een niet onverdienstelijke 26ste plek in het algemeen klassement.

Wellicht geholpen door het mooie weer, vonden vele bezoekers hun weg naar de tentoonstelling in Partycentrum De Remise en was het op vrijdagavond en zondagmiddag zelfs gezellig druk.

Naast de vogels zorgden een tombola en het rad van avontuur voor wat extra vertier. Er konden zeer leuke prijzen gewonnen worden: De hoofdprijs bestond uit 3 pannensets t.w.v. €1300,-. Er werden echter nog enorm veel andere luxe prijzen verloot.

Als bestuur van de Edelzanger kunnen we terugkijken op een geslaagde tentoonstelling.

Tijdens de aankomende ledenavond zal de tentoonstelling uitgebreid geëvalueerd worden. Punten die minder gingen, of waar deelnemers suggesties over hebben gedaan, zullen we voor volgend jaar meenemen en proberen op te lossen.

Namens het bestuur bedanken wij nogmaals alle deelnemers, sponsors en leden die zich actief ingezet hebben, voor dit geweldige eerste Open Drunens kampioenschap Pronkveer.

Edelzanger Facebook Edelzanger YouTube

05-21-19. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .