Uitstap 2017

Afdrukken
Publicatiedatum

Net zoals in de voorgaande jaren, ook in juni 2017 weer een uitstap met onze vereniging. Helaas dit jaar geen leden uit Wommelgem, maar met 26 personen een leuke groep om mee op stap te gaan.

Ook dit jaar lag de organisatie bij Bert Rijken en Jos van Wezel, die een leuk programma hadden gemaakt, met een bezoek aan het Boerenbond museum in Gemert en een barbecue bij FC Drunen.

20170611_124904_1497254575459_resized.jpg

 

 

 

 

 

Het weer op zondag 11 juni, was voortreffelijk en iets over de afgesproken tijd had iedereen zich verzameld in Gemert.  

  

Het Boerenbond museum bestaat uit een verzameling gebouwen, waarin allerlei gebruiksvoorwerpen en gereedschappen zijn uitgestald. Ook diverse oude ambachten, zoals klompen maken, smeden, manden vlechten, etc zijn er te zien.

 

Sommige leden, zoals Theo Keetels konden oude herinneringen ophalen. Als zoon van een klompenmaker was het even leuk om de oude gereedschappen vast te houden. Een stukje verder op het terrein was een mechanische klompenmakerij nog in werking. Ook erg leuk om te zien.

  

20170611_140347_resized.jpgOndanks het warme weer werd er in de Smidse gewoon gewerkt. Waarschijnlijk speciaal voor de aanwezige dames, want de schaars geklede heren waren niet onaardig om naar te kijken.

 

 

 

 

  

Na wat rondwandelen over het terrein, vonden verschillende leden het toch te warm en gingen lekker op het veldje zitten. Daar verzorgde een in klederdracht gekleed koor een mooi concert van oude, maar soms herkenbare liedjes. Andere leden bleven wat langer rondlopen en verbaasde zich over de enorme verzameling aan met name oude landbouw werktuigen. Sommige omschreven het ook wel als “oude troep”.

  

20170611_133319_resized.jpg

Na het bezoek aan het museum ging de reis terug naar Drunen, waar een barbecue geregeld was op het terrein van FC Drunen. Ondanks enkele druppels regen, was de sfeer prima en werd er volop gegeten van het zelfgebakken vlees, salade, fruit en stokbrood.

 

 

 

Een geslaagde dag dus met grote dank aan Bert Rijken en Jos van Wezel voor het organiseren.

 

 

 

Foto’s zijn gemaakt door Nel Span.

 

 

 

Frank Sluis

 

Voorzitter De Edelzanger

 


 

 

 

Edelzanger Facebook Edelzanger YouTube

05-21-19. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .