Inschrijving Pronkveer 2018

De zomervakantie is voorbij en wat hebben we veel mooie zonnige dagen gehad! Voor sommige misschien iets teveel van het goede, maar anderen hebben genoten van de vele droge en warme dagen. Met de iets minder warme dagen van dit moment denken we ook weer aan het naderende tentoonstelling seizoen en de TT commissie van De Edelzanger heeft niet stil gezeten. 

Reglement en inschrijfformulier zijn ondertussen klaar en u kunt ze vinden in de bijlage. Anders dan andere jaren is het inbrengen en keuren een dag opgeschoven. Betekent dat de vogels op donderdag kunnen worden ingebracht en op vrijdag worden gekeurd.

Niet veranderd zijn de mooie prijzen zoals de Zilveren Pronkveer, klassementsprijzen en een kalkoen voor een kampioen. Inschrijvers met minimaal 10 vogels maken kans op deze mooie prijzen. Ook dit jaar zal tegelijk met Pronkveer de regioshow van de NZC Oost Noord-Brabant gehouden worden.

Wij zien u graag op onze show, die we alleen mogelijk kunnen maken met onze sponsors en inzet van vele leden.

Frank Sluis

Voorzitter De Edelzanger Drunen

Extra prijzen Pronkveer 2017

Extra groepsprijzen

De Edelzanger heeft dit jaar extra sponsors gevonden en kan daarom de prijzen voor Pronkveer 2017 uitbreiden! Een baby kalkoen voor iedere groepskampioen en voor de beste stam en stel bij de kanaries, overige vogels en kromsnavels.

Dat is natuurlijk niet de enige reden om in te schrijven voor Pronkveer. Je vogels laten strijden tegen andere topvogels, dat is waar het in onze sport omdraait. Met de inzendingen vanuit de NZC zijn er ook dit jaar weer veel mooie zebravinken te zien.

Net zoals andere jaren, is er ook dit jaar weer op zaterdagmiddag de Shama Chai. Een unieke zangwedstrijd van Shama lijsters waar ruim 20 vogels in verschillende ronden strijden om de titel van beste zangvogel.

De toegang tot dit alles is zoals altijd gratis. Doormiddel van Tombola en Rad van fortuin proberen we de kosten terug te verdienen. Uw deelname wordt erg gewaardeerd.

Inschrijven als deelnemer kan tot 13 november, dus wacht niet te lang!

Uitstap 2015

Uitstap 2015

Op zondag 7 juni hadden we onze jaarlijkse uitstap, samen met onze vogelvrienden uit Wommelgem. Met 45 deelnemers een mooie opkomst en ook een mooi programma. Na koffie met gebak, stonden de huifkarren voor ons klaar, waarmee we de Loons en Drunense duinen in trokken. Door de gesloten overkapping was het uitzicht naar buiten wat minder, maar het zorgde wel dat de overhangende takken niet in ons gezicht sloegen. Na een tussenstop bij de open zandvlakte, keerde we terug naar manage Van Loon, waar een lunch geregeld was. Van Loon op zand ging de reis terug naar Batard, waar nog gebould kon worden. Door het mooie weer kon dit buiten en menigeen liet zich het bier goed smaken.

Met wat kleine hapjes werd de middag afgesloten en maakte de organisatie de prijswinnaars bekend.

Namens het bestuur nogmaals dank aan Bert en Jos voor de organisatie van deze uitstap. Prima geregeld en wie volgt?                                                                                                                                              


Nieuwe ringencommissaris

 

Op dinsdag 5 januari, tijdens de jaarvergadering, is Toon Röthengatter als ringencommissaris afgetreden. Toon werd in 1997 gekozen en heeft dus 18 jaar deze functie vervuld. Voor onze vereniging is het beheer en uitgifte van ringen een belangrijke taak. Zeker ook omdat sinds enkele jaren alle Europese vogels verplicht geringd moeten worden.  

Toon is voor vele leden al die jaren het gezicht geweest van de vereniging geweest. Helaas zijn er nog steeds leden die niet, of heel weinig, naar ledenactiviteiten komen, maar alleen voor ringen bij onze vereniging zijn.

Gelukkig heeft zich een vervanger aangemeld en Adrie de Bekker is gekozen tot onze nieuwe ringencommissaris. Adrie is in het bestuur een oudgediende, want hij heeft al eerder in het bestuur van De Edelzanger gezeten.

Bestelronde 3-2016 sluit op 20 januari. Toon en Adrie zullen deze nog gezamenlijk uitvoeren.

Daarna moet u voor uw bestelling dus bij Adrie zijn. Zijn adres is: Meerdijkpark 13 in Drunen

Natuurlijk bent u altijd welkom om uw bestelling door te geven tijdens een van onze ledenavonden.

 

Tijdens de jaarvergadering is ook 2e secretaris Jan van Hest afgetreden. Helaas is er geen nieuwe secretaris gevonden en is deze functie nu dus vacant.

Betekent dat de taken verdeeld moeten worden en waarschijnlijk bepaalde zaken niet of later gedaan zullen worden.

Jan van Hest zal zich de komende jaren wel blijven inzetten als wedstrijdsecretaris van Pronkveer.

 

Tijdens de jaarvergadering zijn Toon Röthengatter en Jan van Hest bedankt voor hun inzet in het bestuur en we hopen ook de komende jaren op hun inzet te kunnen rekenen.

 

Film Schamalijster zangwedstrijd 2014

Karel Lodewijks heeft een prachtige film gemaakt over de Schamalijster en de Shama Chai 2014

De film bestaat uit twee delen:

Deel 1: KLIK HIER
Deel 2:
KLIK HIER

Pronkveer 2015 geopend

Vrijdag 20 november werd de show geopend door districtsvoorzitter Henk Jansen, die namens het districtsbestuur  de 3 aanwezige jubilarissen mocht feliciteren.  Henk Jansen blikte nog even licht geëmotioneerd terug op 2014, waar hij helaas in zijn laatste jaar als voorzitter van De Edelzanger door de vogelgriep de show niet kon openen.

Na de huldiging werden de prijswinnaars bekend gemaakt.  Namens de NZC Brabant Oost was Walter van de Spank aanwezig die de prijswinnaars van de NZC voorlas.

BONDSKRUIS

 

H. Keetels

Kooi 631 met 93 pt.

PRONKVEER  Kanaries

 

J. Verduijn

553 pt.

PRONKVEER  Parkieten

 

H. Smits

552 pt.

PRONKVEER  Overige vogels

 

W. van Vugt

557 pt.

JEUGD            Kanaries

 

T. Bennemeer

Kooi 667 met 91 pt.

JEUGD            Overige vogels

 

C. Boyds

Kooi 678 met 92 pt.

JEUGD            Open klasse

 

W. Dammers

Kooi 686 met 91 pt.

Mooiste Zebravink van de TT

R. van Iersel

Kooi 390 met 93 pt.

 De overige uitslagen zijn terug te vinden in de catalogus in de bijlage.

De show is komend weekend geopend en de entree is gratis. Zaterdagmiddag wordt de Shama Chai georganiseerd die start om 14:00 uur.

 

Frank Sluis

Voorzitter De Edelzanger

Bijlagen:
BestandBestandsgrootte
Bewaar het bestand catalogus2015_2.pdfCatalogus7794 kB

Prijswinnaars Vogel 2014

De uitslagen van de bondskampioenschappen van de NBvV zijn bekend! 

We zijn trots te mogen melden dat ook een aantal van onze leden in de prijzen zijn gevallen. Prijswinnaars van harte proficiat!

 

De prijswinnaars van de Edelzanger Drunen:

Bijlagen:
BestandBestandsgrootte
Bewaar het bestand uitslag_2014_jeugd_naam.pdfUitslagen Jeugd55 kB
Bewaar het bestand uitslag_2014_senior_naam.pdfUitslagen Senioren223 kB

Lees meer: Prijswinnaars Vogel 2014

Edelzanger Facebook Edelzanger YouTube

09-20-18. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .