Lezing Hans Wagenaar

Afdrukken
Publicatiedatum Geschreven door F. Sluis

 

Interactie bij vogels

 

 

Op dinsdag 3 oktober om 20:30 uur geeft Hans Wagenaar een lezing over de interactie van vogels in Party Centrum De Remise, grotestraat 267 in Drunen. Toegang is gratis

 

Inhoud

 

In de lezing zal met behulp van beeldmateriaal gekeken worden naar de interessante gedragspatronen bij vogels onderling of met andere levensvormen.  Wie kent de beelden niet van een kauw die een paard van zijn wintervacht afhelpt en de haren gebruikt voor zijn nest, of vogels die rondom grote grazers lopen om de opgeschrikte insecten te vangen. De lezing geeft een heel andere kijk op vogels en het belooft een leerzame avond te worden.

 

 Over de spreker

 

Hans Wagenaar uit Dronten, is binnen de vogelhobby bekend om zijn werk als ringer en daardoor zijn kennis van Europese vogels. Op vogelringstation De Glinte in natuurgebied Kamperhoek werkt hij al vele jaren als vrijwilliger om vogels te vangen, gegevens vastleggen van de gevangen soorten, te ringen en daarna weer los te laten. De laatste maanden is er van zijn hand een aantal keer een artikel geplaatst in het NBvV maandblad “Onze Vogels”.

 

Hans heeft diverse lezingen met mooi beeldmateriaal. Enkele jaren geleden was hij ook al eens te gast bij De Edelzanger, met de lezing “spatten in bad”.

Edelzanger Facebook Edelzanger YouTube

12-17-17. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .